Cutremure stiri: 502

Ucraina trebuie să declare despre disponibilitatea de a include Transnistria în componența sa – deputat în Rada Supremă

5 aug. 2013,, 16:39   Societate
5709 7
Foto: publika.md
Ucraina trebuie să-şi declare disponibilitatea de a include în componenţa sa Transnistria, în cazul în care România va încerca să acapareze Republica Moldova. Declaraţia aparţine deputatului Radei Supreme din partea Partidului Naţionalist "Svoboda", Eduard Leonov.

”În urma diferitor evenimente geopolitice din secolul XX, teritoriile entice ucrainești au fost îndepărtate de hotarele cîtorva state vecine. Transnistria nu este un pămînt străin pentru Ucraina. Nu sîntem interesați de declanșarea unor conflicte teritoriale, însă nu avem dreptul să stăm deoparte, atunci cînd jucătorii externi decid soarta teritoriilor noastre etnice. În cazul în care România va încerca să acapareze Moldova noi trebuie să declarăm foarte clar desre disponibilitatea de integrare a Transnistriei în Ucraina”, a declarat deputatul pentru ”Novîi Reghion”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав