X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

La Sîngerei va fi inaugurat un incubator de afaceri

6 aug. 2013,, 12:37   Economie
4311 1
Foto: flux.md
La Sîngerei va fi inaugurat al patrulea incubator de afaceri.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la datele Ministerului Economiei, "incubatorul de afaceri Sîngerei va găzdui 20 de companii şi va crea 100 de noi locuri de muncă".

Potrivit viceministrului Economiei, Dumitru Godoroja, în incubator vor avea sediul atît companii de producere, cît şi rezidenţi care vor oferi servicii, inclusiv de cusătorie, reparaţii calculatoare, şcoală de şoferie, servicii de consultanţă, mass-media.

"Condiţiile de activitate oferite de Incubatorul de afaceri, printre care plata de arendă în mărime de 30% din preţul de piaţă, servicii de consultanţă juridică şi de afaceri gratuite, reprezintă un impuls semnificativ pentru dezvoltarea noilor companii", a menţionat el.

Pînă în prezent, au fost investite peste 10 milioane de lei în dezvoltarea Incubatoarelor de afaceri Ştefan Vodă şi Leova în anul 2011, 15 mil. lei - pentru deschiderea Incubatoarelor de afaceri Rezina, Sîngerei şi Coşniţa în 2012, iar pentru anul curent sînt planificate alte 14,3 mil. lei pentru două incubatoare la Nisporeni şi Ceadîr-Lunga.

În anul 2012, companiile incubate au avut o cifră de afaceri de aproape 8 mil. lei, iar transferurile la bugetul naţional au constituit 1,8 mil. lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?