Cutremure stiri: 506

Ghenadi Onișcenko: Rusia ar putea din nou limita livrările producției vinicole din Moldova

7 aug. 2013,, 11:04   Economie
3434 5
Foto: liberali.ge
Rusia este dispusă să restricționeze din nou livrările producției vinicole din Republica Moldova din cauza nerespectării angajamentelor asumate de către partea moldovenească. Declarația a fost făcută, miercuri, de medicul sanitar șef al Rusiei, Ghenadi Onișcenko, într-un interviu pentru agenția ”Interfax”.

”Cu părere de rău, constatăm că structurile de stat respective din Moldova, în primul rind Ministerul Agriculturii condus de Vasile Bumacov, nu respectă angajamentele asumate, care au fost condițiile cheie pentru revenirea producției vinicole moldovenești pe piața rusă”, a declarat șeful ”Rospotrebnadzor”.

Potrivit lui Onișcenko, ”este pus în pericol procesul care s-a înregistrat pe parcursul ultimilor ani”. ”În timpul apropiat sîntem dispuși să anunțăm un șir de măsuri, care vor afecta realizările atinse cu atîta dificultate în ceea ce ține de reluarea livrărilor producției vinicole pe piața rusă”, a menționat Onișcenko. Totodată, șeful ”Rospotrenbadzor” și-a exprimat speranța că ”acest regres nu va fi la fel de catastrofal ca cel din anul 2006, cînd livrările producției alcoolice moldovenești în Rusia au fost sistate completamente. ”La moment, am început consultări directe cu mediul de afaceri din Moldova, pentru ca să evităm această perspectivă sumbră”, a punctat Onișcenko.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав