Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Ajutorul social pentru școlarizare, cu 100 de lei mai mare față de 2012 (VIDEO)

7 aug. 2013,, 12:21   Societate
3649 0
Foto: noi.md
În acest an, familiile social-vulnerabile care au copii de vîrstă școlară vor primi un ajutor de la stat în sumă de 300 de lei, cu 100 de lei mai mult decît anul trecut. Despre aceasta a anunțat astăzi viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Ruxanda Glavan, în cadrul unui briefing de presă.

Pentru a ajuta familiile nevoiașe să-și școlarizeze copii, vor fi alocați, în total pe țară, circa 12,3 milioane de lei, cu 1,1 milioane lei mai mult decît în anul 2012. Dintre aceștia, 7,5 milioane lei vor fi destinați copiilor din afara municipiului Chișinău. Banii vor fi alocați din bugetul de stat.

Viceministrul a adăugat că autoritățile locale vor trebui să întocmească listele beneficiarilor, dar și să stabilească mărimea ajutoarelor. În cazul în care o familie va avea nevoie de mai mult de 300 de lei, restul banilor vor fi alocați, după posibilitate, din rezervele financiare ale primăriilor.

Copiii din familii cu o situație financiară precară, care locuiesc în capitală, vor primi o indemnizație dublă, de 600 de lei. Banii vor fi alocați din Fondul municipal Chișinău unui număr de circa 8000 de copii.

Lista cu beneficiarii de indemnizații va fi întocmită de direcțiile raionale de asistență socială, în colaborare cu instituțiile de învățămînt și comisiile pentru evaluarea necesităților de acordare a ajutorul umanitar.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?