Cutremure stiri: 500

Armata SUA va casa un submarin nuclear, ars de un simplu zugrav

9 aug. 2013,, 16:02   Externe
4344 0
Foto: 3mv.ru
Armata SUA a refuzat să restabilească submarinul nuclear "Miami", care în 2012 a ars din vina unui zugrav care lucra în port. Costurile de recuperare a submarinei au fost evaluate la 450 de milioane de dolari, și conducetea flotei a decis ca submarina "Miami" să fie reciclată.

Costurile de reparare a submarinului au ajuns deja la 94 de milioane de dolari. Familiarizarea cu noile evaluări ale costurilor reparației, pe fundalul reducerii cheltuielilor militare (recent s-a anunțat că SUA vor reduce numărul de portavioane de la 11 la 8 sau 9), a determinat conducerea să sisteze lucrările de renovare ale navei. Submarina nucleară serios afectată de incendiu în 2012, va fi reciclată.

Comisia care a examinat nava a concluzionat că din cauza incendiului metalul a crăpat și pentru a relua exploatarea submarinei vor trebui schimbate cele mai multe dintre conducte. Incendiul a distrus postul de control, camera torpilelor și a deteriorat lansatoarele de rachete. Potrivit celor mai optimiste estimări, "Miami" ar fi fost reparată nu mai devreme de 2015.

Incendiul, produs în după-amiaza zilei de 23 mai 2012 a fost declanșat de către zugravul Casey Fury, care în acea zi, a decis să părăsească locul de muncă mai devreme. Fury a fost arestat și ulterior condamnat la 17 ani de închisoare, cu plata a 400 de milioane de dolari despăgubire, iar încendiul a fost stins timp de 12 ore, cu implicarea a mai mult de o sută de pompieri. În cursul luptei cu focul au avut de suferit șapte persoane, inclusiv un pompier care și-a rupt coastele atunci cînd a căzut într-o trapă deschisă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав