X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

95 de persoane reținute la vamă într-o săptămînă

12 aug. 2013,, 13:15   Societate
3774 1
Foto: noi.md
Pe parcursul săptămînii trecute, angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 95 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova. Potrivit unui bilanţ al activităţii poliţiştilor de frontieră, 15 persoane au fost reținute pentru faptul trecerii ilegale sau a tentativei de trecere ilegală a frontierei de stat; 52 de cetăţeni străini – pentru încălcarea regulilor de şedere pe teritoriul Republicii Moldova; 28 de persoane – pentru încălcarea regimului zonei de frontieră; 11 persoane – pentru prezentarea documentelor false. În plus, au avut loc 2 cazuri de trecere ilegală peste frontieră a bunurilor materiale (3800 pachete de țigări și 2200 litri alcool), iar 24 de persoane și 3 mijloace de transport au fost reținute conform consemnelor.

În același timp, fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit aproximativ 460,4 mii de persoane, fiind în creştere cu aproximativ 7,2 % în comparaţie cu perioada precedentă, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 80,1 mii unităţi, cu circa 8,7 % în creștere.

Nu a fost autorizată trecerea frontierei de stat unui număr de 141 de persoane, dintre care 100 – la ieşire din țară. Motivele de neautorizare a trecerii frontierei rămîn aceleași, și anume: nevalabilitatea documentului, termenul expirat al documentului, necorespunderea cu statutul punctului de trecere al frontierei de stat ș.a.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав