Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1453

Autoturism furat şi altul cu procură falsificată, descoperite la intrarea în ţară

12 aug. 2013,, 13:25   Societate
4151 0
Foto: jurnal.md
Poliţiştii de frontieră au depistat două mijloace de transport, dintre care unul figurează ca fiind furat din Italia încă în anul 2008, iar celălalt circula în baza unei împuterniciri notariale falsificate.

Potrivit Serviciului Vamal, pe 11 august, la punctul de trecere Giurgiuleşti, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean lituanian în vîrstă de 43 ani, conducînd un automobil înmatriculat în Lituania. După verificările de rigoare, poliţiştii de frontieră au constat că maşina a fost dată în căutare de către autorităţile italiene în luna martie 2008.

Șoferul autoturismului însă a declarat că a cumpărat mașina în 2008 în baza unui contract de leasing, iar întreaga sumă urma să o achite pînă în anul 2015. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul punctului de trecere Giurgiuleşti, pînă la definitivarea cercetărilor și luarea deciziilor legale ce se impun.

În cel de-al doilea caz, în timpul verificării documentelor prezentate pentru un BMW 520I, înmatriculat în Bulgaria, poliţistul de frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora a observat că împuternicirea notarială avea semne vădite de falsificare. Controlul suplimentar, cu ajutorul tehnicii speciale, a stabilit că procura este falsificată total.

Autoturismul a fost indisponibilizat, iar cazul a fost preluat de către ofiţerii de urmărire penală, pentru stabilirea împrejurărilor care au condus la comiterea faptei şi identificării tuturor persoanelor implicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?