X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Regizorul Victor Bucătaru s-a stins din viață (VIDEO)

12 aug. 2013,, 13:36   Societate
4353 0
Foto: facebook.com
Regizorul şi-a găsit sfîrşitul pe patul de spital, la vîrsta de 65 de ani, după ce a suferit un atac de cord săptămîna trecută, transmite jurnal.md.

Victor Bucătaru s-a născut pe 25 decembrie 1948 în satul Moara de Piatră, raionul Drochia. Mama sa visa să-l vadă preot, iar tatăl sau – medic.

Fiind încă elev în clasa a X-a, Victor Bucătaru era pasionat de teatru. Devine membru al studioului teatral, montează piesa „Omul cu mîrţoaga”, de G. Ciprian, care a avut succes la spectatori. Astfel Victor hotărăşte să intre la facultatea de regie la Institutul de Arte.

Victor Bucătaru este autorul reportajelor video din timpul conflictului armat din anul 1992 din Transnistria, care erau transmise de asemenea posturi de televiziune precum: ВВС, TF-1, Canal TV-Boston, Canal Los Angeles, TVR. Pe parcursul anilor 2000-2001, V. Bucătaru a fost directorul canalului de televiziune ORT Moldova − «Analitcinemagrup». Din anul 2003 pînă în anul 2005 a fost director al «Proiect Etnos», finanţat inclusiv de Consiliul Europei.

În anul 2008 a fost preşedinte al juriului la Festivalul Internaţional de Filme Documentare „Сronograf”.

Anul acesta, Victor Bucătaru a lansat filmul „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”, un documentar cutremurător despre războiul din Transnistria.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?