X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

R.Moldova ar putea să se confrunte cu un nou conflict armat pe Nistru

13 aug. 2013,, 02:38   Politică
8314 11
Фото: nr2.ru
Tensionarea situației din regiunea transnistreană a R.Moldova, dar și promisiunea comuniștilor de a organiza o revoluție de catifea la toamnă, sînt legate de dorința de a torpila procesul de integrare europeană, în preajma sumit-lui de la Vilnius , la care țara noastră ar putea să obțină anumite succese, și anume parafarea acordului de asociere, și a celui de liber schimb cu UE.

În ultimul timp se discută tot mai mult despre posibile confruntari armate la Nistru, scrie Roman Mihăeș pe platforma Vox Publika.
E puţin probabil ca acesta să aibă amploarea celui din 1992, totuşi, şansele unor incidente, cu aplicarea armelor, sînt foarte mari.

Eventualele incidente militare ar putea să pună pe gînduri europenii, dacă merită să parafeze, în noiembrie, la summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb cu ţara noastră.

Astfel de speranţe nutresc anumiţi strategi de la Moscova.

Autorul consideră că este declanșată o adevarată campanie politico-propagandistică cu scopul de a determina R.Moldova și cetățenii să renunțe la ideea de integrare europeană. Drept alternativă, în acest scop sunt propuse două idei de bază : ideea integrării euroasiatice a R.Moldova împreună cu transnistria şi federalizarea Moldovei, ca singură soluţie pentru reglementarea transnistreană.

În acest context, organele de stat ale R.Moldova, ar trebui să întreprindă toate măsurile legale ca să nu permita declanșarea violențelor nici pe Nistru, nici în Chișinău, -conchide autorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав