Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Traian Băsescu: România va pune la punct Budapesta

13 aug. 2013,, 02:54   Externe
6829 8
Foto: adevarul.ro
PreşedinteleRomâniei Traian Băsescu a declarat că „Ungaria a devenit în momentul de faţă un focar de instabilitate din punct de vedere al tratării minorităţilor în regiune”, în discursul ţinut la Universitatea de Vară la Izvoru Mureşului, transmite Mediafax.

Potrivit președintelui Traian Băsescu, politica Budapestei a început să creeze dificultăţi statelor care au minorităţi maghiare pe teritoriul lor și că România îşi va asuma rolul punerii la punct a Budapestei.
Băsescu a avertizat că răbdarea României a ajuns la sfîrşit şi că anul 2013 este ultimul în care politicienii maghiari se pot plimba relaxaţi prin Harghita şi Covasna. „S-a ajuns la limita la care le spun că e prea mult şi nu se va mai repeta. Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta au dovedit că pot fi indecenţi”.

Băsescu a declarat că unul dintre liderii maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Laszlo Tökes, care a îndemnat la instaurarea protectoratului maghiar asupra Transilvaniei, nu îşi merită calitatea de cetăţean român. „Va trebui să analizăm dacă un cetăţean român poate avea un astfel de comportament“, a precizat Băsescu.

"Noi, de exemplu, nu avem astfel de intenții nici în Serbia, nici în Ucraina sau în Ungaria. Dar vrem ca țările din jurul nostru să-i trateze pe cei care se consideră români, în modul în care tratăm noi minoritățile din România. Cu dreptul de a fi a reprezentat în mod automat în Parlament, cu dreptul de a păstra limba, religia, cultura și obiceiurile "- a rezumat Traian Băsescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав