X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1410

DIP despre Procuratura Generală: Aduce insinuări abuzive

13 aug. 2013,, 15:42   Societate
2838 0
Foto: politika.md
Departamentul Instituţiilor Penitenciare solicită Procuraturii Generale să se abţină de la învinuiri aduse în public la adresa unor angajați ai departamentului. Reacția vine după ce prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pîntea, a declarat într-o conferință de presă că membrii unor instituții de stat lucrează în comun cu unele grupări criminale, relatează NOI.md.

„Considerăm şi susţinem în continuare poziţia fermă de inviolabilitate a principiului prezumpţiei nevinovăției în cazul colaboratorilor cercetaţi penal. Atîta timp cît vina colaboratorilor nu este dovedită în cadrul unui proces de judecată echitabil şi lipseşte o hotărîre definitivă şi irevocabilă în acest sens, este necesar ca Procuratura Generală să se abţină de învinuiri aduse în public, preluînd astfel rolul puterii judecătoreşti”, se menționează într-un comunicat de presă.

Instituția consideră că, „în pofida tuturor normelor legale existente, Procuratura Generală, în astfel de condiţii, încalcă vădit principiul procesual-penal de inviolabilitate personală şi, nu în ultimul rînd, acţiunile responsabililor din cadrul procuraturii pot fi interpretate ca şi fiind un amestec în înfăptuirea justiţiei”.

”Cu referire la presupusele constrîngeri asupra deţinutului Ţigănaş I., cu scopul de a-l „impune să declare informaţii eronate şi calomnioase” în privinţa şoferului procurorului Andrei Pîntea, referitor la estorcarea unor sume de bani în schimbul eliberării deţinutului de răspundere penală, acestea, cu siguranţă, pot fi considerate nefondate. Învinuirile aduse Departamentului în cadrul briefingului nu pot fi interpretate altfel decît ca fiind insinuări abuzive, prin care se încearcă stabilirea unei legături între două fapte ce nu au nicio tangenţă între ele”, menționează sursa citată.

Prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pîntea, a respins informațiile potrivit cărora și-ar fi ajutat șoferul să scape de urmărire penală. El califică aceste acuzații drept calomnioase și denigratoare. Oficialul a dat de înțeles că acest caz este unul regizat ca urmare a refuzului său de a clasa dosarul ”Makena”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?