Cutremure stiri: 502

Corlăţean îl critică pe Băsescu în contextul declarațiilor despre Moldova

15 aug. 2013,, 10:30   Politică
3010 3
Foto: stirileprotv.ro
Ministrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, a criticat declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, referitoare la unirea României cu Republica Moldova, susţinînd că discursul şefului statului român pe acest subiect a generat deja complicaţii, transmite NOI.md cu referire la realitatea.net.

Titus Corlăţean a precizat că Guvernul lucrează şi sprijină obiectivele europene şi integrarea europeană a Republicii Moldova, subliniind că “un obiectiv poate fi atins sau poate fi ratat din lipsă de inteligenţă politică şi din lipsă de înţelepciune”.

„Cînd te joci, retoric, cu o temă faţă de care românii rezonează, tema unirii, şi cu toţii am auzit aplauzele… dar vreau să înţeleg, dacă sînteţi sau nu de acord cu mine: că viitorul european şi românesc al Republicii Moldova trebuie sprijinit cu inteligenţă politică, într-o lume a relaţiilor internaţionale complicate. Şi muncim la racordarea economică, la rezolvarea problemelor legate de independenţa energetică a Republicii Moldova. Mulţi au vorbit şi au avut retorică anterior şi nu au făcut nimic. Toţi anii ăştia s-au pierdut”, a spus Titus Corlăţean.

El susţine că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu au creat deja complicaţii, atît în Republica Moldova, cît şi Guvernului României. “Lucrăm la racordarea reţelei electrice, la poduri, la investiţii, astea sînt acţiuni care pot genera realităţi viitoare. Şi nu o retorică care, oricît de mult ne-ar plăcea, paradoxal, riscă creeze probleme externe mult mai complicate. Şi discursul de acum 2 zile, vă spun de pe acum, că a generat complicaţii suplimentare fraţilor noştri moldoveni şi guvernului, şi nouă. Şi va trebui să lucrăm ca să ieşim din nou din acest gen de situaţie, şi nu e prima oară cînd se întîmplă”, a afirmat ministrul de Externe.

El a subliniat că Summitul parteneriatului estic al UE de la Vilnius din luna noiembrie poate însemna o pagină nouă de istorie pentru Republica Moldova şi a precizat că România lucrează strîns cu acest stat pentru atingerea obiectivelor de integrare europene, dar această relaţie nu trebuie tulburată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав