X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Ciocan recunoaște că nu și-a declarat toată averea, inclusiv proprietatea din România

15 aug. 2013,, 12:20   Societate
3166 1
Foto: timpul.md
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, recunoaște că nu și-a declarat toate averile atunci cînd a completat declarația pe venit. Acesta a menționat însă că a depus deja o explicație la Comisia Națională pentru Integritate, prin care și-a recunoscut vina, transmite adevărul.

“N-am trecut în declaraţie o cotă de participare mică, de 50 RON (12 euro), într-o societate din România. Este o filială a unei companii din Moldova, în care soţia mea deţine cote-părţi. Aduce beneficii afacerea? Nu. Dar orice investiţie, cît de mică, îţi dă speranţa că poate va aduce dividende în timp”, a spus Ciocan.

De asemenea, Iurie Ciocan a recunoscut că nu a declarat casa de locuit pe care o deține în România.

“E vorba de un imobil ce aparţine socrilor, amplasat în judeţul Mureş şi ai cărui proprietari am fost împreună cu soţia, pentru o perioadă scurtă de timp – de jure, nu de facto. Aşa a fost să fie că în 2010, cînd au început construcţia, socrii n-au putut merge personal la notar în România, de aceea m-am dus eu. Am explicat şi asta la CNI. Cred că trebuia să declar toate aceste lucruri anterior. A fost o scăpare, n-am făcut-o cu rea intenţie. Acum trebuie să decidă CNI cum să mă sancţioneze. Nu e simplu să recunoşti greşelile, dar e necesar”, a spus președintele CEC.
Iurie Ciocan prestează servicii de consultanţă în calitate de expert, în diferite ţări. În total, se află în misiuni 50-60 de zile pe an şi cîştigă din asta mai bine decît din salariul de preşedinte al CEC. Spune că asta contează, dar că nu o face doar pentru bani, ci pentru a acumula cunoştinţe şi experienţă.

Potrivit CNI, 20 de demnitari, printre care miniştri, viceminiştri, judecători şi şefi ai unor instituţii de stat, numiţi recent în funcţii, nu au prezentat declaraţiile de avere şi interese.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?