Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 273
Transnistria stiri: 1460

Preşedintele Parlamentului speră că la Summitul de la Vilnius vor fi apreciate succesele înregistrate de R.Moldova

15 aug. 2013,, 13:05   Politică
3627 6
Foto: tribuna.md
Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, speră că în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie, Comisia Europeană va constata succesele înregistrate de Republica Moldova în realizarea parcursului european. El a declarat despre acest lucru ieri, în cadrul unei întrevederi cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, în contextul încheierii misiunii sale la Chişinău.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la serviciul de presă al Parlamentului, spicherul a reiterat angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru realizarea agendei europene, menţionînd importanţa continuării reformelor de modernizare a ţării şi îndeplinirii angajamentelor convenite cu Uniunea Europeană.

Igor Corman i-a mulţumit lui Dirk Schuebel pentru "contribuţia personală substanţială la dezvoltarea relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană", el şi-a exprimat speranţa că şi pe viitor "va exista posibilitatea de a avea o colaborare bună, avînd în vedere noua funcţie pe care o va ocupa Dirk Schuebel, la Bruxelles".

La rîndul său, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, a menţionat că în perioada misiunii sale s-au făcut paşi importanţi în direcţia apropierii statului nostru de Uniunea Europeană.

"Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în dezvoltarea sa democratică. Cu certitudine, eforturile de modernizare a ţării, depuse de autorităţile de la Chişinău, vor fi apreciate la Summitul de la Vilnius din luna noiembrie, fiind cea mai bună dovadă că Uniunea Europeană va continua să sprijine dezvoltarea Republicii Moldova", a menţionat diplomatul.

Amintim că autorităţile Republicii Moldova speră că în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, care va avea loc în luna noiembrie, va fi parafat Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, de asemenea, Acordul de liber schimb RM-UE.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав