Cutremure stiri: 501

Contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari, la vamă (VIDEO, FOTO)

16 aug. 2013,, 15:41   Societate
4134 1
Foto: customs.gov.md
Colaboratorii vamali din cadrul postului Leuşeni-Albiţa au prevenit un caz de contrabandă cu ţigări în proporţii deosebit de mari. Potrivit serviciului de presă al Serviciului Vamal, țigările au fost găsite într-un autocamion de model Iveco Stralis cu numere de înmatriculare în România, care s-a prezentat în postul vamal sus-menţionat pentru perfectarea actelor de export a mărfurilor transportate. După ce unitatea de transport a fost supusă scanării, au fost descoperite peste 420 mii ţigarete fără timbru de acciz.

Ţigările de contrabandă erau destinate pieţei negre din Uniunea Europeană, suma preconizată prin comercializarea acestora cifrîndu-se la circa 60 mii euro.

La volanul mijlocului de transport se afla un cetăţean al României, în vîrstă de 28 de ani, care susţine că nu a ştiut de aceste ţigări transportate ilegal.

Potrivit documentelor însoţitoare ale mărfii transportate, în autocamion se aflau aproximativ 7 tone de biscuiţi încărcaţi de la două mari companii din Republica Moldova şi urmau să ajungă în România pentru comercializare.

Pe marginea acestui caz, ofiţerii de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal au pornit o cauză penală, iar şoferul riscă închisoare pînă la 10 ani, dacă i se va dovedi vinovăţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав