X 
Cutremure stiri: 506

Peste 420 000 de ţigarete, depistate la postul vamal Leuşeni-Albiţa

17 aug. 2013,, 10:28   Societate
2963 0
Foto: jurnal.md
Colaboratorii vamali au depistat peste 420 000 de ţigarete de contrabandă la postul vamal Leuşeni-Albiţa.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la datele Serviciului Vamal, marfa a fost depistată într-un autocamion de model IVECO Stralis cu numere de înmatriculare în România. Informaţiile apărute în urma utilizării scanerului, au identificat în tavanul semiremorcii autocamionului locaşuri special amenajate în care au fost dosite ţigări de contrabandă.

În urma controlului fizic, au fost descoperite peste 420 mii ţigarete de marca Ashima, fără timbru de acciz.

Ţigările de contrabandă erau destinate pieţei negre din Uniunea Europeană, suma preconizată prin comercializarea acestora fiind de circa 60 mii euro.

La volanul mijlocului de transport se afla un cetăţean al României în vîrstă de 28 de ani, care susţine că nu a ştiut de aceste ţigări transportate ilegal.

Potrivit documentelor însoţitoare ale mărfii transportate, în autocamion se aflau aproximativ 7 tone de biscuiţi încărcaţi de la două mari companii din Republica Moldova şi urmau să ajungă în România pentru comercializare.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o cauză penală, iar dacă şoferul va fi găsit vinovat, el riscă închisoare pînă la 10 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав