Cutremure stiri: 506

Peste 100 de copii din stînga Nistrului vor merge gratuit la odihnă

17 aug. 2013,, 14:32   Societate
2607 0
Foto: unimedia.info
Mai mult de 100 de copii din trei instituții de învățămînt din stînga Nistrului și oraşul Bender se vor odihni în perioada în tabăra ”Prietenia” din raionul Dubăsari. Anunţul a fost făcut de Ministerul Educaţiei, care a precizat că aceştia vor merge în tabere în perioada 17-27 august. Mai mult, alți 200 de copii din cele opt instituții subordonate ministerului au beneficiat deja de vacanță în tabere din Dubăsari și Vadul lui Vodă.

Biletele de odihnă au fost acordate din contul bugetului de stat. De acestea vor beneficia copii din şcolile internat şi familiile social-vulnerabile. Şi cei care au obţinut premii la olimpiadele şcolare sau la diferite concursuri naţionale şi internaţionale vor acea acest privilegiu.

Totodată, ministerul mai precizează că, în baza Protocolului de colaborare între ministerele de profil din Republica Moldova și România, pentru 200 de copii din Republica Moldova a fost organizată odihna în taberele din Buzău și Sulina, iar 80 de copii din România s-au odihnit în tabăra ”Prietenia” din satul Coșnița, raionul Dubăsari. Sejurul acestora s-a încheiat pe 16 august curent.

Pînă la 22 iulie, în republică au activat 77 de tabere staționare cu un contingent de circa 53 100 de copii și 95 de tabere cu sejur de zi, cu un contingent de 13068 de copii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав