X 
Cutremure stiri: 505

Creierul omului poate trăi pînă la 200 de ani

19 aug. 2013,, 10:39   Ştiinţă şi IT
5124 0
Foto : gigamir.net
Cercetătorii americani au anunțat că știu cum să prelungească viața omului pînă la 200 de ani. Potrivit oamenilor de știintă, spre deosebire de creierul uman, capabil să reziste doua decenii, trupul moare mult mai devreme, pentru că nu mai poate asigura toate cerințele de funcționare a creierului.

Pentru a rezolva aceasta chestiune, expertii au propus crearea unui corp uman artificial, unic in felul sau. S-a pornit de la ideea ca, astazi, anumite proteze pot fi coordonate cu ajutorul gandului si sunt oameni care traiesc cu astfel de inlocuitori bionici. Iar oamenii de stiinta afirma ca, pe viitor, proteze pot fi implantate inclusiv in interiorul corpului uman.

Potrivit publicatiei stiintifice Myjane, cercetatorii americani au reusit sa creeze un amestec speciale, care sa incluiasca sangele si sa furnizeze creierului tot ce acesta are nevoie, iar acum se lucreaza la “constructia” altor proteze care sa fie montate in locul organelor interne care cedeaza datorita imbatranirii.

In cercetarile lor, expertii folosesc inclusiv o serie de alimente cu efect pozitiv asupra activitatii creierului uman, printre care afinele si marul. Studiile efectuate de specialistii americani au aratat ca acest fruct de padure, bogat in antioxidanti, imbunatateste memoria. In ceea ce priveste marul, el reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав