X 
Cutremure stiri: 502

Surprize către 1 septembrie pentru copiii orfani

19 aug. 2013,, 11:08   Societate
2606 0
Foto : swgodnya.ua
Către 1 septembrie curent, copiii orfani din Chișinău care vor păși pentru prima dată pragul școlii vor primi din partea autorităților municipale cîte 4 mii de lei. Direcția pentru protecția drepturilor copilului a anunțat astăzi, în cadrul ședinței serviciilor municipale că banii vor fi înmînați mîine, 20 august , în cadrul unei întîlniri solemne la Primăria Chișinău, transmite NOI.md.

În total, de acest ajutor financiar pentru procurarea de haine și rechizite școlare vor beneficia 24 de copii. ”La întîlnirea respectivă sînt învitați copiii, tutorii, reprezentanții serviciilor de plasament și oaspeți de onoare. După întîlnirea oficială, pe copii îi va aștepta trenuțul cu care se vor deplasa la Grădina Zoologică, unde îi așteaptă excursii, jocuri, distracții și dulciuri”, a precizat șefa Direcției pentru protecția drepturilor copilului, Svetlana Chifa.

Actualmente, la evidenţa Direcţiei sînt 1554 de copii rămaşi fără ocrotire părintească, dintre care 743 sînt ocrotiţi prin tutelă/curatelă. 431 dintre copiii cu statut de copii orfani primesc îndemnizaţii lunare de la stat în mărime de 600 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав