X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

LUARE de OSTATICI în Germania, chiar înainte de vizita cancelarului Angela Merkel

19 aug. 2013,, 14:21   Externe
3219 0
Foto: antena3.ro
Cîţiva oameni au fost luaţi ostatici de către un bărbat înarmat şi rămas neidentificat pînă la această oră, în interiorul Primăriei din Ingolstadt (sudul Germaniei), chiar înainte de vizita cancelarului Angela Merkel.

Deocamdată, cel care a reţinut persoanele nu a remis nicio o pretenţie şi a refuzat să comunice cu autorităţile.

Reprezentantul forţelor de intervenţie, Guenther Beck, a spus că ostaticii sînt ţinuţi captivi la etajul doi al clădirii şi se încearcă să se ia legătura cu cel care îi reţine.
Unele surse din presa germană susţin că unul dintre vice-primarii oraşului, Sepp Misslbeck, se află printre persoanele captive. Informaţia nu a fost confirmată de către autorităţi.

Poliţia a declarat că atacatorul din Primărie este înarmat şi s-a decis evacuarea străzilor din imediata vecinătate, ca măsură preventivă.

Ziarul Donaukurier a lansat ipoteza că făptaşul ar fi un tînăr de 23 de ani, pe numele căruia a fost remis un ordin de restricţie, după ce a fost acuzat că a hărţuit în mod repetat o tînără în vîrstă de 25 de ani, angajată a Primăriei.

Luarea de ostatici a survenit cu cîteva ore înainte de vizita cancelarului german, Angela Merkel, în Ingolstadt. Nu este clar dacă cele două evenimente au vreo legătură.

Germania organizează alegeri naţionale în 22 septembrie şi Merkel se află în campanie electorală. Cancelarul german trebuia să fie prezent la un miting organizat în oraş.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?