Cutremure stiri: 500

Rusia şi SUA vor discuta săptămîna viitoare despre organizarea conferinţei de pace privind Siria

20 aug. 2013,, 10:29   Externe
1430 0
Foto: cnn.com
Reprezentanţi ai Rusiei şi Statelor Unite se vor întîlni săptămîna viitoare la Haga pentru a discuta despre pregătirea unei conferinţe de pace internaţionale pe tema conflictului din Siria, a anunţat luni viceministrul rus de Externe.

"Această reuniune va avea loc săptămîna viitoare la Haga", a declarat viceministrul Ghenadi Gatilov.

De asemenea, la întîlnire la participa emisarul special al ONU şi al Ligii Arabe în Siria, Lakhdar Brahimi, potrivit unei surse diplomatice.

Această conferinţă de pace, al cărei scop este de a-i reuni într-un proces de negocieri pe liderii regimului din Siria şi pe opoziţia acestuia, va avea loc cel devreme în octombrie, a declarat săptămîna trecută Gatilov.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi secretarul de Stat american John Kerry au fost de acord referitor la necesitatea organizării "imediat ce este posbil" a unei conferinţe numită "Geneva 2", privind Siria.

Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai regimului lui Bashar al-Assad, căruia îi livrează armament, şi a blocat proiecte de rezoluţii occidentale în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Statele Unite susţin opoziţia şi rebeliunea din Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав