X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Ucraina nu are suficient gaz pentru iarnă, de accea un conflict cu Rusia este inevitabil – publicație

21 aug. 2013,, 12:16   Externe
4345 0
Foto: nr2.ru
Ucraina a pompat în depozitele sale subterane un volum record de mic de gaze naturale înainte de începerea sezonului de încălzire. Despre aceasta anunță publicația rusească ”Nezavisimaia gazeta”, cu referire la unul din foștii conducători ai companiei ”Naftogaz Ucrainî”. Potrivit sursei citate, compania cu greu efectuează plățile curente pentru gazele naturale rusești consumate.
"În depozitele pentru iarnă au fost pompate doar circa 10 miliarde de metri cubi – un volum foarte scăzut. Pînă în octombrie am putea acumula 14-15 miliarde de metri cubi. Dar reprezentanții concernului "Gazprom" au menţionat anterior, pe bună dreptate, că volumul depozitelor mai mic de 19 de miliarde de metri cubi ar pune în pericol posibilitatea livrărilor neîntrerupte de gaze naturale spre Europa în timpul solicitărilor maximale de iarnă. Se pare că conflictul este inevitabil", a spus ex-oficialul.

Anterior, directorul general al Fondului pentru Securitate Energetică Națională, Konstantin Simonov, a declarat că, pentru asigurarea sezonului de încălzire, Ucraina are nevoie de 4 miliarde de dolari pentru achiziționarea gazelor naturale rusești, plus alte 2 miliarde de dolari achitarea creditelor precedente.

"Pînă la încheierea procesului de pompare a gazelor în depozitele subterane ale Ucrainei rămîn două luni. Însă, niciodată nu a fost un volum de gaze atît de mic, cum este acum. Aces nivel este unul de criză, situația este una excepţională", a spus expertul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав