Cutremure stiri: 506

Centrala de la Cuciurgan va relua livrările de energie electrică pe malul drept al Nistrului

21 aug. 2013,, 15:05   Economie
4451 0
Foto : moldgres.com
Centrala Hidroelectrică de la Cuciurgan, care este amplasată în regiunea transnistreană (or. Dnestrovsc) și aparține companiei ruse ”Inter RAO EES”, va relua exportul de energie electrică pe malul drept al Nistrului. Declarația a fost făcută de pretinsul ministr al dezvoltării economice al Transnistriei, Maia Parnas, care a menționat că Centrala de la Cuciurgan, anterior, a ”părăsit” piața moldovenească, și, respectiv, a redus volumul importului de energie electrică.

Concomitent cu sistarea activității altor întreprinderi mari din regiune (Uzina Metalurgică Moldovenească și Combinatul de Ciment de la Rîbnița), volumul producției industriale în regiunea transnistreană s-a redus cu 24% - pînă la 289,6 mil. dolari SUA. Astfel, în ianuarie-iunie 2013, volumul producției în domeniul siderurgic în Transnistria s-a redus cu 98,6% și a constituit 1,14 mil. dolari (în ianuarie-iunie 2012 – 83,4 mil. dolari).

În domeniul electroenergetic volumul producției s-a micșorat cu 19,2% - pînă la 126,5 mil. dolari.
După sistarea livrărilor de energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan, Moldova a majorat considerabil importul din Ucraina. Astfel, în semestrul I al anului 2013, volumul importului de energie electrică din Ucraina a crescut de 2,1 ori – pînă la 796,3 mil. kWh.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав