X 
Cutremure stiri: 502

Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Dezvoltare Regională pentru anii 2013 - 2015

22 aug. 2013,, 10:21   Politică
3917 1
Foto: noi.md
Guvernul a aprobat, miercuri, Strategia Naţională de Dezvoltare Regională pentru anii 2013-2015.

Viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Liviu Boboc, a menţionat în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri că "scopul Strategiei este de a asigura dezvoltarea durabilă şi balansată a tuturor localităţilor din ţară pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor".

Strategia prevede îmbunătăţirea cadrului legislativ şi de reglementare în domeniul dezvoltării regionale, sprijinirea dezvoltării pe termen lung a regiunilor, consolidarea capacităţilor instituţiilor de dezvoltare regională în toate regiunile ţării, reducerea inechităţilor în ceea ce priveşte dezvoltarea regională, dezvoltarea şi promovarea planificării integrate în procesul de dezvoltare regională.

Documentul prevede ca pînă în anul 2015 să fie instalate reţele de apeduct pe o lungime de peste 246 de kilometri şi reparate drumuri pe o porţiune de 165 de kilometri.

Totodată, Guvernul se angajează să înfiinţeze 3 parcuri industriale, să creeze un incubator de afaceri şi să amenajeze 6 poligoane de depozitare şi transportare a deşeurilor. Cît despre promovarea turismului, vor fi reabilitate mai multe obiecte turistice şi construite 2 complexe turistice sportive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав