Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Polițist condamnat la închisoare pentru fabricare de dosare

22 aug. 2013,, 10:37   Societate
3363 2
Foto: chinahorizontours.ru
Un polițist din Ocniţa a fost condamnat la 5 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa funcţii în cadrul MAI pe un termen de 5 ani. Potrivit Procuraturii Generale, acesta a fost recunoscut vinovat de abuz de serviciu şi circulaţia ilegală a substanţelor narcotice.

Materialul probator arată că, în octombrie 2010, poliţistul a întocmit un proces verbal de cercetare fals pentru păstrare ilegală de droguri. De asemenea, poliţistul a alcătuit şi semnat o explicaţie din numele făptuitorului inventat, care şi-ar fi recunoscut vina. Apoi, pentru a-i asigura cazului un caracter veridic, acesta a apelat la ajutorul medicului narcolog de la spitalul raional Ocniţa.

Cazul a ieşit la iveală atunci cînd „contravenientul” a fost citat pentru explicaţii la procuratură. Drept rezultat, a fost declanşată urmărirea penală în privinţa inspectorului antidrog şi a complicelui acestuia – medicului narcolog. În privinţa medicului, urmărirea penală a fost suspendată pe motiv de boală.

La rîndul lui, poliţistul a fost eliberat din funcţie. Totodată, instanţa de judecată a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani. Procuratura consideră pedeapsa aplicată fostului poliţist ca fiind prea blîndă şi a atacat-o la Curtea de Apel Bălţi, cu solicitarea aplicării unei pedepse cu executare reală a închisorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?