X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

O stelă comemorativă în cinstea hocheistului sovietic, Vladimir Crutov, a fost instalată la Tiraspol

23 aug. 2013,, 13:22   Sport
3566 0
Foto: infotag.md
O stelă comemorativă în cinstea hocheistului sovietic, Vladimir Crutov, dublu campion olimpic, multiplu campion mondial, a fost instalată joi în faţa patinoarului sportiv "Snejinka" din Tiraspol.

La festivitatea de dezvelire a stelei au participat prietenii şi colegii de sport ai hocheistului - dublii campioni olimpici Alexandr Iakuşev, Serghei Makarov, Alexandr Kojevnikov, dar şi văduva lui Vladimir Crutov, Nina. Printre invitaţi s-au aflat: vicepreşedintele Federaţiei de Hochei din Rusia, Nicolai Uriupin; preşedintele Federaţiei de Hochei din Moldova, Iurie Topală; preşedintele clubului chişinăuian de hochei "Platina", Serghei Ciobanu; reprezentanţi ai administraţiei transnistrene.

Arhimandritul Eparhiei de Tiraspol şi Dubăsari, Vasili, a sfinţit stela comemorativă.

"Este plăcut, dar şi surprinzător că stela comemorativă în cinstea lui Volodea a fost instalată într-o ţară nehocheistă, precum este ţara Dvs.", a spus partenerul lui Crutov din grupul legendar al celor cinci şi din selecţionata URSS, Serghei Makarov.

El şi-a exprimat speranţa că hocheiul va cunoaşte o dezvoltare de succes în Moldova. "Am trăit multă vreme în California (SUA), care are o climă şi mai fierbinte, dar hocheiul este acolo la un nivel înalt", a declarat Makarov.

Partenerul său din echipa naţională, Alexandr Kojevnikov, a fost de aceeaşi părere.

"De faptul că va fi acordată o atenţie sporită din partea statului dezvoltării hocheiului în Moldova, că vor fi întreprinse măsuri pentru construcţia unui Palat al Sporturilor multifuncţional la Chişinău, care va avea şi o arenă de gheaţă, am fost asiguraţi în timpul întrevederilor de joi cu Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman şi viceprimarul de Chişinău, Nistor Grozavu", a declarat Kojevnikov.

Notă informativă: Inaugurarea stelei a precedat începutul primei ediţii a turneului de hochei între echipele de tineri denumite în cinstea lui Vladimir Crutov. La competiţie participă cinci echipe din Rusia, Cehia, Ucraina. Clubul chişinăuian de hochei "Platina" reprezintă Moldova la acest eveniment sportiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?