X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Susţinătorii lui Breivik îl ameninţă pe regele Suediei сu moartea

23 aug. 2013,, 15:16   Externe
2165 0
Foto: world.lb.ua
Susţinătorii teroristului norvegian Anders Breivik au declarat că vor declanşa patru dispozitive explozibile în timpul vizitei pe care regele Suediei, Carl XVI Gustav, o va efectua în oraşul Karlstad.

Exploziile se vor produce în faţa clădirii administraţiei regionale, se spune în scrisoarea adresată ziarului Nya Wermlands-Tidningen. Scrisoarea a fost scrisă în limba engleză, însă cu greşeli.

Călătoria în Suedia este consacrată împlinirii a 40 de ani de domnie. Turneul se desfăşoară destul de modest, fără prea mult fast.

Din scrisoare reiese că un dispozitiv exploziv va exploda la ora locală 17:00, în fața reședinței guvernatorului. Poliția a intensificat măsurile de securitate în centrul orașului.

Scrisoare de avertizare a fost scrisă de mînă și semnată de un grup de susținători ai teroristului norvegian Anders Breivik, "Europa de Nord". În scrisoare se susține că pentru atac a fost pregătită o bombă uriașă, folosindu-se o jumătate tonă de explozibil. Infractorii aut de gînd să aducă bomba în oraș cu mașina, s-o plaseze lîngă reședința guvernatorului, și apoi să scape pe o motocicletă, cu trei minute înainte de explozie.

Regele, cu toate acestea, nu intenționează să anuleze vizita planificată.

Grupul "Europa de Nord" nu numai își exprimă simpatia pentru Breivik, dar își asumă, de asemenea, responsabilitatea pentru asasinarea fostului prim-ministru suedez Olof Palme, care a fost împușcat la Stockholm în 1986. Potrivit activiștilor, urmatoarea lor țintă sînt homosexualii. Expedierea scrisorii ei au explicat-o prin faptul că vor să demonstreze că poliția nu este capabilă să prevină un atac terorist, chiar știind despre asta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?