X 
Cutremure stiri: 506

Tabăra DOR a adus acasă copii migranților din Moldova (VIDEO)

23 aug. 2013,, 15:50   Societate
3318 0
Foto : noi.md
17 copii din diasporă au revenit acasă, pentru a participa în cadrul unui proiect pilot – «Tabăra DOR: diasporă, origini, reveniri». Aici, copii participă la diferite activități creative și artistice: ateliere de fotografie, coregrafie, ceramică și muzică. Astăzi, ei au participat la un atelier muzical, împreună cu Vali Boghean. Ei l-au ascultat cum cîntă, dar au și fredonat împreună cu interpretul. În cadrul întregului program, ei vor învăța cum se gătește mîncarea tradițională din Moldova.

Unii dintre ei nu au mai vizitat țara noastră de șapte ani. Deși sînt departe de casă, ei spun că nu au uitat de Moldova și că le-a fost dor să se întoarcă la plaiul natal. Daniel Cucu, un tînăr din Portugalia, spune că tabăra este o cale minunată de a se reîndrăgosti de Moldova. ”Mă bucur că particip la această tabără, este foarte frumos și bine aici. Cred că după asta, voi vizita Moldova mai des”, mărturisește băiatul.

Agenda adolescenților este încărcată și cuprinde excursii la diferite destinații turistice din Moldova. Copii vor vizita Orheiul Vechi, Mănăstirea Țîpova, Casa Părintească, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală ș.a. Mai mult, ei au avut întrevederi și cu reprezentanții Guvernului.

Acesta este un program pilot, susținut de guvern, Biroul pentru Relații cu Diaspora și de Organizația Internațională pentru Migrație.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав