X 
Cutremure stiri: 502

Oficial american felicită Moldova din numele lui Obama

24 aug. 2013,, 11:00   Politică
2414 1
Foto : theguardian.com
Secretarul de stat american, John Kerry, i-a felicitat pe cetățenii din Republica Moldova din numele președintelui Barack Obama și a poporului american cu ocazia aniversării a 22 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova, care este marcată pe 27 august. În mesaj se menționează că SUA sprijină aspirațiile Republicii Moldova pentru o democrație prosperă și stabilă.

“Așteptăm cu nerăbdare încheierea cu succes a Acordului de asociere cu Uniunea Europeană la summitul Parteneriatului Estic din noiembrie, de la Vilnius, care va promova reforme politice și economice și va oferi mai multe oportunități pentru cetățenii moldoveni,” se spune în mesajul de felicitare.

Referindu-se la problema transnistreană, oficialul american susţine că Statele Unite sprijină o soluție negociată și pașnică a conflictului transnistrean, care va asigura suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, oferind în același timp un statut special Transnistriei în cadrul Republicii Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав