X 
Cutremure stiri: 502

Ambasadorul Ucrainei: Aspirațiile europene ale Moldovei ar putea afecta negativ relațiile comerciale cu Rusia

24 aug. 2013,, 15:49   Politică
3393 3
Foto: noi.md
Relațiile comerciale dintre R. Moldova și Federația Rusă ar putea fi afectate odată ce Chișinăul va semna Acordul de liber schimb cu UE. Această declarație a fost făcută de ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Serghei Pirojkov.

"Moldova şi Ucraina au ales, totuşi, direcţia strategică de dezvoltare europeană, motiv pentru care, relaţiile cu Uniunea Vamală ar putea avea de suferit. Important este să fie găsit un echilibru în relaţiile dintre est şi vest, pentru evitarea tensiunilor", a declarat Serghei Pirojkov, citat de NR2.ru.

El a chemat autoritățile din Republica Moldova să ia măsurile necesare pentru a evita un posibil conflict economic cu Rusia, în care este implicată în prezent Ucraina.

În același context, Pirojkov s-a arătat optimist cu privire la Summmit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie, considerînd că acesta va aduce schimbări spre bine atît pentru Republica Moldova, cît și pentru Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав