Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Iranul ar putea livra Moldovei gaze naturale (VIDEO)

25 aug. 2013,, 11:00   Societate
4273 1
Foto: noi.md
Iranul ar putea livra Republicii Moldova gaze naturale. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de ambasadorul Iranului în Moldova, Akbar Ghasemi Ali Abadi.

”Iranul ocupă locul doi în lume după rezervele de gaze naturale și are un potențial mare pentru export, la fel și în cazul gazului lichefiat. Dacă o țară este interesată să importe gaze din Iran, putem negocia fără niciun fel de probleme”, a menționat diplomatul.

Potrivit ambasadorului, Iranul este interest să stabilească relații economice cu Moldova, însă, inițial, trebuie de analizat potențialul economic al Moldovei. Akbar Ghasemi Ali Abadi și-a exprimat speranța că, în viitorul apropiat, la Chișinău va fi organizată o expoziție a mărfurilor iraniene.

”Printre principalele priorități în stabilirea relațiilor bilaterale sînt întrevederile și familiarizarea cu potențialul celor două state, stabilirea contactelor între instituțiile mass-media, activizarea relațiilor între oamenii de afacere în domeniile economiei și agriculturii etc., precum și organizarea unor expoziții de mărfuri în capitalele Moldovei și Iranului. Sperăm ca în această lună să încheiem un acord privind organizarea unei asemenea expoziții în Chișinău”, a menționat diplomatul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?