X 
Cutremure stiri: 506

Vălul secretului asupra reuniunii Leancă – Rogozin a fost întredeschis

25 aug. 2013,, 17:04   Politică
12619 10
Foto : vesti.md
Dialogul politic, schimburile comerciale, pregătirea şedinţei interguvernamentale şi conflictul transnistrean. Acestea sunt subiectele pe care premierul Iurie Leancă le va aborda în cazul în care va avea o întrevederea cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, care vine pe 2 septembrie în Republica Moldova. Agenda oficialului rus este ţinută în secret.

”Subiectele pe care le voi discuta, în cazul în care voi avea o întîlnire cu Dmitri Rogozin, sigur că va ţine de agenda bilaterală, dialogul politic, schimburile comerciale, pregătirea şedinţei interguvernamentale, dar, bineînţeles, şi conflictul transnistrean. Să nu uităm că Rogozin are două responsabilităţi prin decizia autorităţilor ruse: una ţine de schimburile comercial-economice, iar al doilea ţine de reglementarea conflictului transnistrean”, a declarat presei premierul Leancă.

Vicepremierul rus va efectua o vizită în stînga Nistrului. Oraşul Tiraspolul este împînzit de banere, în care apare Evgheni Şevciuk şi Dmitri Rogozin pe fundalul hărţilor Transnistriei şi a Federaţiei Ruse. Fotografiile celor doi oficiali sunt însoţite de mesajul: "23 de ani împreună cu Rusia!". Panourile sunt instalate cu prilejul pretinsei zi a independenţei regiunii de est a Republicii Moldova, marcată pe 2 septembrie, notează trm.md.

Ultima vizită a lui Rogozin în Republica Moldova a avut loc pe 9 mai 2013.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав