Cutremure stiri: 506

270 de cazuri de boli diareice acute într-o săptămînă, la Chișinău

26 aug. 2013,, 13:00   Societate
4275 1
Foto : ria.ru
În ultima săptămînă, în mun. Chișinău s-au înregistrat 265 cazuri de boli diareice acute. La copii au fost înregistrate aproape 79 % cazuri, dintre care circa 60 % au fost depistate la copiii cu vîrsta de pînă la 2 ani.

Mai mult, datele Centrului de Sănătate Publică din Chișinău arată că, în perioada de referinţă, s-au înregistrat 23 cazuri de boli diareice acute în 18 instituţii preşcolare. Medicii spun că toate cazurile au fost înregistrate sporadic, izbucniri epidemice nu au avut loc.

Medicii propun ca în instituțiile preșcolare să fie depistați și izolați suspecții și bolnavii de boli infecțioase, iar copiii să fie întotdeauna aprovizionați cu substanțe dezinfectante, săpun și detergent.

Specialiștii mai recomandă ca personalul să fie instruit în domeniul menținerii regimului sanitar și utilizarea corectă a dezinfectanților, să fie interzisă folosirea în alimentaţia copiilor din instituţiile preşcolare a produselor alimentare în afara meniului prevăzut pentru copii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав