X 
Cutremure stiri: 500

CNP se opune ca imnul de stat să fie intonat de elevi în fiecare luni: Va crea impulsii

29 aug. 2013,, 11:58   Politică
4201 2
Foto : izhlife.ru
Consiliul Național de Participare se împotrivește intenției Guvernului de a impune intonarea imnului de stat în școli în fiecare zi de luni. Opinia a fost făcută publică dimineață, în cadrul unei conferințe de presă, înainte ca Guvernul să adopte astăzi decizia în cauză, transmite NOI.md.

Avizul la proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la Imnul de Stat al R. Moldova prevede intonarea obligatorie de către elevi a imnului de stat în fiecare luni și publicarea textului imnului de stat în manualele școlare.
”Noi susținem ideea publicării textului în manualele școlare pentru că este vorba despre o comoară națională și trebuie să fie cunoscută de fiecare elev. Pe de altă parte noi nu susținem obligativitatea intonării în fiecare luni a imnului de stat pentru că obiectivul anunțat în acest aviz precum că se încearcă să se cultive respectul civic față de simbolul de stat nu este clar. În opinia noastră, cultivarea unui respect față de simbolurile de stat nu se face prin activitate repetitivă a intonării a unui text, ci prin conștientizarea istoricului acestui simbol, semnificației acestuia, discutarea contextului în care a fost adoptat acest simbol de Parlament. În caz contrar, ar putea crea anumite impulsii din partea elevilor”, a precizat președintele CNP, Sergiu Ostaf.

Discuții referitoare la prevederile avizului la proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la Imnul de Stat al R. Moldova urmează a fi purtate astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri, programată pentru ora 15.00.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав