Cutremure stiri: 502

Moldova nu va suferi pe plan agricol în caz de integrare europeană – declarație

29 aug. 2013,, 17:56   Economie
3243 0
Foto : tribuna.md
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, consideră că unele declarații precum că agricultura Republicii Moldova va avea de suferit în caz de integrare europeană. Oficialul a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că discuțiile în cauză se poartă cu scopul de a schimba intenția R. Moldova de a se încadra în spațiul economic european, transmite NOI.md.

Întrebat dacă agricultura R. Moldova, care în prezent este subdezvoltată și fără standarde de securitate, ar putea fi inundată de produsele europene, urmare a asocierii cu UE și intrării în zona ei de liber schimb, ministrul a negat acest lucru.

”Discuţiile acestea despre problemele pe care ar putea să le aibă agricultura în caz de integrare europeană fac parte mai mult din acea campanie masivă de intimidare a R. Moldova, pentru a schimba intenţiile serioase de a se încadra în acest spaţiu economic. Noi nu sîntem primii care facem acest pas şi ar trebui să privim la experienţa celorlalţi care, dimpotrivă, pînă la urmă toţi au beneficiat. De aceea nu ar trebui să fie acest lucru o sperietoare”, a specificat Vasile Bumacov.

De asemenea, ministrul agriculturii a subliniat că intenția R. Moldova de a intra în zona economică a UE nu are nici o legătură cu merele şi prunele moldoveneşti găsite cu probleme de către „Rosselhoznadzor”.

”Dacă vom fi consecvenţi şi vom explica clar şi celor din Federaţia Rusă că acesta este scopul nostru naţional şi noi vom continua integrarea europeană civilizat, eu nu cred că vom avea probleme în măsura în care acum se vehiculează. Faptul că uneori mai este întors cîte un camion, este un proces normal, acest lucru se întîmplă nu numai cu marfa din R. Moldova. A mai fost şi Turcia, şi alte ţări. Deci, este un proces de comerţ care se întîmplă. Eu nu am informaţie că Rusia ar intenţiona să oprească importurile”, a precizat Vasile Bumacov.

Anterior, unul dintre experți declara pentru NOI.md că Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană va pune pe brînci economia R. Moldova la doar doi ani de la semnare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав