Cutremure stiri: 502

Eugen Carpov şi Nina Ştanschi au discutat despre viitoarea întrevedere între Iurie Leancă şi Evgheni Şevciuk

30 aug. 2013,, 15:37   Politică
3711 5
Foto : nr2.ru
Întrevederea dintre Iurie Leancă şi Evgheni Şevciuk cel mai probabil va avea loc pînă la sfîrşitul lunii septembrie. Despre aceasta a anunţat, vineri, vicepremierul Republicii Moldova, Eugen Carpov, după consultările pe care le-a avut cu pretinsul ministru de externe din stînga Nistrului, Nina Ştanschi. El a menţionat că "există o înţelegere comună a părţilor despre necesitatea organizării unei astfel de întrevederi".

"Intenţionăm să ne adresăm în legătură cu acest fapt colegilor ucraineni, care deţin preşedinţia OSCE şi sînt iniţiatorii întrevederii dintre Şevciuk şi Filat la Odesa din februarie 2012", a remarcat Carpov.

Vorbind despre posibila ordine de zi a întrevederii lui Leancă cu Şevciuk, Eugen Carpov a menţionat că, în mod sigur, vor fi făcute totalurile activităţii părţilor pe marginea Protocolului privind transportul feroviar, care expiră pe 30 octombrie.

"Alte subiecte sînt prelucrate acum de experţi. Cred că pînă la stabilirea datei întrevederii, va fi cunoscută şi lista altor probleme care vor fi examinate de domnul Leancă şi domnul Şevciuk", a spus Carpov.

Reprezentantul Transnistriei a menţionat că în ceea ce priveşte Protocolul privind transportul feroviar, în ultimul an şi jumătate s-a ajuns la o "interacţiune mai bună între Chişinău şi Tiraspol".

"Continuăm să insistăm pe includerea în ordinea de zi a chestiunii privind libera circulaţie a transportului auto, încărcăturilor şi a cetăţenilor", a remarcat Ştanschi.

Ştanschi a mai menţionat că Tiraspolul contează foarte mult pe faptul că "întrevederea dintre Iurie Leancă şi Evgheni Şevciuk va fi nu doar una informativă, ci rezultativă".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав