X 
Cutremure stiri: 506

Încă un liceu închis! Părinții protestează

3 sep. 2013,, 14:45   Societate
3050 1
Foto: gazetavaii.ro
Un altfel de început de an școlar pentru copiii din satul Ghelăuza, raionul Strășeni. Liceul cu predare în limba de stat a fost supus programului guvernamental de reorganizare a instituțiilor școlare. Drept urmare, școala din localitate s-a închis, iar elevii au fost transferați la liceul dintr-un sat vecin.

Profesorii au rămas, practic, fără serviciu și sînt extrem de nemulțumiți de decizia autorităților, dar, mai ales, părinții copiilor sînt îngrijoraţi. Oamenii spun că va fi dificilă deplasarea elevilor, în special, pe timp de iarnă, cînd drumul este foarte anevoios. Ei au mai adăugat că vor recurge la proteste, pînă cînd instituția nu va fi redeschisă.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei de Învăţămînt a raionului Strășeni consideră drept nejustificate cheltuielile pentru întreținerea unei școli cu doar 45 de elevi.

Menționăm că potrivit datelor oficiale în acest an, în republică, au fost închise 5 școli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав