Cutremure stiri: 502

Un deputatul al Dumei de Stat a FR consideră că Rusia trebuie să stabilească strategii noi, referindu-se la noile relaţii ale ţărilor post-sovietice cu UE

4 sep. 2013,, 10:33   Societate
1978 1
Foto: profi-forex.org
Un deputat al Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, preşedintele Comitetului pentru afaceri CSI şi relaţii cu compatrioţii, Leonid Sluţki, consideră că "Rusia trebuie să stabilească alte strategii, avînd în vedere noile relaţii ale ţărilor "Parteneriatului Estic" cu Uniunea Europeană.

Potrivit Agenţiei "Infotag", deputatul a afirmat acest lucru, marţi, la o conferinţă pe tema "Integrarea Europeană: experienţa internaţională şi perspectivele Republicii Moldova", organizată de mişcarea pro-rusă "Patria - Uniunea Eurasiatică"

"Există mulţi care doresc să contrapună Uniunea Europeană şi Uniunea Euroasiatică. Sîntem dezbinaţi, "Parteneriatul Estic", a fost creat cu scopul de a atrage Ucraina, Republica Moldova şi, posibil, Armenia. Pentru aceste ţări cea mai optimă variantă de dezvoltare ar fi integrarea eurasiatică", a spus deputatul rus.

În opinia sa, " trebuie de colaborat cu partenerii europeni pentru a arăta avantajele proiectului euroasiatic şi de găsit o cale raţională pentru dezvoltarea Republicii Moldova".

"La ora actuală nu avem nevoie de sloganuri de rezonanţă. Trebuie să pornim de la faptul că Acordul cu UE va fi parafat, semnat, iar după un an - implementat. Relaţiile trebuie să fie construite din ceea ce cunoaştem despre Rusia, despre Republica Moldova, precum şi arhitectura secolului XXI", a spus Sluţki.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав