Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Film original despre Chișinău realizat de doi polonezi

4 sep. 2013,, 14:10   Showbiz
3364 0
Foto: cniculae.ro
Doi cinefili romantici și calculați în același timp, care au cutreierat lumea și care nu încetează să caute inspirația în oameni și locuri noi.

Este vorba despre doi documentariști veniți din Polonia, care au decis să realizeze un film inedit despre capitala noastră. Acesta este parte a unui proiect mai amplu „Lumea de la Răsărit la Apus”, care are ca nucleu ideea autorilor privind cunoașterea omului.

„Portretul Chișinăului va fi creat prin metoda observării. Noi ne focusăm pe om, dar ne plasăm departe de jurnalele de știri. Este uimitor cum oamenii la vederea morților la televizor nu mai simt emoție. Întrebarea noastră este: cum să spui despre moarte în așa fel ca să doară?”, a spus unul dintre autorii proiectului, Andrzej Musial. „Tristețea și bucuria sînt aceleași, fie în Tokyo, fie la Chișinău, mai complicat este să spui care sunt diferențele”, adaugă colegul lui, Maciej Drygas.

Pînă în prezent, documentariștii au creat portretele mai multor orașe, printre care: Moscova, Kiev, Tokyo, Beijing, Minsk. Potrivit mai multor opinii, pentru capitala Rusiei a fost emblematic portretul singurătății. Rămîne de aflat care va fi caracteristicul orașului nostru.

Filmul documentar va fi lansat în luna decembrie curent și se va intitula „Chișinăul de la Răsărit la Apus”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?