X 
Cutremure stiri: 502

Frankfurt 2013: Citroen Cactus, un concept ce combină esenţialul cu estetica

5 sep. 2013,, 16:34   Ştiri Auto
1724 0

Foto: Citroen

Citroen a dezvăluit Cactus, un nou concept car şi o viziune pentru viitoarele modele C-line. Fără lucruri de prisos, Citroen Cactus este o maşină prietenoasă, oferind confort pentru toţi ocupanţii şi tehnologii uşor de folosit.

Originile lui Cactus încep cu C-Cactus, conceptul prezentat în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt, în 2007.

Conceptul Cactus reprezintă o viziune pentru viitorul liniei Citroen C. Vehiculul pune accent puternic pe eficienţă, având o greutate scăzut şi un coeficient aerodinamic foarte bun. Aspectul high-tech este completat de suprafeţe cursive, non agresive. „Airbumps”-urile, componente de design personalizabile, sunt acoperite cu capsule de aer pentru protejarea caroseriei maşinii.

Cu toate că nu arată ca un hatchback, Citroen spune că noul Cactus este un hatchback compact – 4,21 metri lungime, 1,75 metri lăţime şi 1,53 metri înălţime -, cu o gardă la sol de 21 cm.

Interiorul este aerisit iar toate controalele şoferului sunt 100% cu interfaţă digitală. Scaunele din faţă în stil „sofa” oferă mai mult confort iar materialele naturale relaxează atmosfera.

Sistemul de propulsie al conceptului Citroen Cactus este "Hybrid Air" – hibrid fără baterii -, pentru un cost scăzut al rulajului şi amprentă redusă asupra mediului (consum sub 3 litri/100 km).

Citroen Cactus va fi prezentat în premieră mondială publicului la Salonul Auto de la Frankfurt, deschis între 12 şi 20 septembrie 2013.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав