Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Judecător cu două case de milioane și mașini de lux nedeclarate (FOTO)

6 sep. 2013,, 11:01   Societate
8350 2
Foto: zdg.md
Un magistrat de la Judecătoria sectorului Rîșcani din Chișinău, pe nume Ghenadie Bîrnaz, deține două case de locuit și două mașini de lux nedeclarate. Ziarul de Gardă scrie că locuințele au o valoare totală de 5 milioane de lei, în timp ce judecătorul declară că anual cîștigă pînă la 65 de mii de lei, transmite NOI.md.

Casele magistratului se află pe strada Ipotești, în apropierea Universității Agrare. Una dintre acestea are două niveluri și valorează peste 4 milioane de lei. Cea de a doua, construită recent, are doar un nivel și valorează nu mai puțin de 1 milion de lei. De asemenea, judecătorul mai deține două mașini. Este vorba despre Toyota Avensis, care costă pe piaţa auto la mîna a doua între 8 şi 12 mii de euro, și un Mitsubishi Lancer X, negru, care la mîna a doua costă nu mai puţin de 6 mii de euro. Nici una dintre mașini nu este declarată.

Conform declarațiilor de venituri și proprietăți ale judecătorului din ultimii 5 ani de zile, acesta a avut venituri cumulative de 320 mii de lei, adică aproximativ 65 de mii de lei anual.

Ghenadie Bîrnaz are 45 de ani şi din 1996 este judecător la Judecătoria sectorului Rîşcani al capitalei. A fost numit în funcţia de judecător prin decretul semnat de preşedintele de atunci, Mircea Snegur.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?