X 
Cutremure stiri: 502

Noul Range Rover Sport a ajuns în Moldova. Ce aduce noul model?

6 sep. 2013,, 17:04   Ştiri Auto
3760 0
Foto: Land Rover
De câţiva ani buni, de când compania Jaguar Land Rover are un nou proprietar, se întâmplă lucruri miraculoase. Mărcile Jaguar şi Land Rover au renăscut mai ambiţioase ca oricând, iar dincolo de emblema râvnită se nasc noi şi noi inovaţii tehnologice radicale, cu o viteză care îi lasă frapaţi pe concurenţii din lumea auto, dar şi pe toţi admiratorii celor două mărci britanice.
Range Rover Sport e apogeul actual al inovaţiei revoluţionare. Noua generaţie nu mai împarte platforma tehnică împreună cu modelul Discovery, aşa cum a făcut-o generaţia anterioară, ci preia platforma de la vârful de gamă, proaspătul Range Rover. Astfel, noul Range Rover Sport este acum un adevărat Range Rover, în întreaga sa esenţă!

Noua platformă tehnică este realizată dintr-o structură monococ de aluminiu ranforsat, care i-a asigurat două evoluţii revoluţionare: în primul rând noul model a devenit mai uşor cu câteva sute de kilograme decât predecesorul său – spre exemplu motorizarea comparabilă cu dieselul V6 de 3.0 litri sub capotă cântărea la generaţia anterioară 2,535 kg, în timp ce noua generaţie cu un propulsor evoluat V6 de 3.0 litri cântăreşte doar 2,115 kg, ceea ce înseamnă o cură de slăbire de 420 kilograme! Iar pe lângă asta greutatea mai redusă i-a permis noului model să devină cu adevărat agil, în orice viraje şi în orice manevre, meritându-şi cu deplinitătate şi calificativul de «Sport» din denumire!
Şi tot din seria meritelor faţă de numele «Sport», fac parte şi evoluţiile la motoare, care au devenit acum mai performante şi mai eficiente în acelaşi timp! Spre exemplu, motorul diesel 3.0 V6 dezvolta anterior 245 CP. Pe noua generaţie, acelaşi propulsor evoluat dezvoltă 258 CP în varianta de bază (TDV6) şi 292 CP în versiunea mai performantă (SDV6). Şi-a păstrat caracteristicile de putere identice doar motorul de top, 5.0 V8 Supercharged, care dezvoltă în continuare 510 CP. În schimb, motorul 5.0 V8 aspirat natural a părăsit gama, iar în locul lui a fost instalat un motor inovaţional supraalimentat, de 3.0 litri – 3.0 V6 Supercharged. Acesta dezvoltă 340 cai-putere, reuşind să propulseze maşina de la 0 la 100 km/h în doar 7.2 secunde! Anume acest propulsor, datorită capacităţii cilindrice de 2,995 cm cubi şi accizelor vamale aferente, i-a permis noului Range Rover Sport să devină mai accesibil în Moldova, pornind de la 51,500 euro.

Motorizările noi mai performante şi greutatea mult mai redusă l-au ajutat pe noul Range Rover Sport să-şi adjudece un prim record mondial impresionant chiar la începutul carierei sale pe piaţă. Un Range Rover Sport 5.0 V8 Supercharged, dotat doar cu o cuşcă suplimentară de protecţie faţă de o versiune de serie absolut standard, a urcat pe renumitul traseu montan de la Pikes Peak în numai 12 minute 35.61 secunde, devenind astfel cea mai rapid SUV de serie din lume pe Pikes Peak. Timpul e cu atât mai impresionant, cu cât traseul măsoară 20 km de serpentine montane la limtă, cu 158 curbe extrem de periculoase!
Noul Range Rover Sport vine şi cu o abordare de lux veritabil. Britanicii declară clar: ceea ce arată ca lemn, trebuie să fie lemn natural, de cea mai înaltă calitate, ceea ce arată ca piele – trebuie să fie piele adevărată de calitate excelentă, iar ceea ce arată ca aluminiul, trebuie să fie aluminiu adevărat. Şi asta se poate simţi la atingere – lemul are o textură irepetabilă, care se simte la trecerea cu mâna peste el, iar aluminiul se face simţit prin temperatura mai joasă, pentru că acest metal va fi întotdeauna mai rece decât mediul ambiant. Iar asta înseamnă că interiorul noului Range Rover Sport îi va satisface pe cei mai fini cunoscători ai luxului adevărat!
Luxul adevărat în lumea SUV-urilor sport este disponibil în Moldova începând cu 1 septembrie 2013. Acesta are un preţ de pornire de 51,500 euro, valabil pentru motorizarea 3.0 V6 Supercharged, menţionată mai sus. Versiunea diesel porneşte de la 60,000 euro. În fine, cei care îşi doresc performanţa supremă a motorului 5.0 V8 Supercharged, îl vor putea achiziţiona de la 97,000 euro.

Generaţia precedentă Range Rover Sport a fost un succes răsunător în ţara noastră, fiind vândute 157 exemplare. Dar noua generaţie este într-atât de semnificativ mai bună, mai performantă şi mai atractivă, încât distribuitorul Land Rover în Moldova se aşteaptă cel puţin la o dublare a vânzărilor!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав