X 
Cutremure stiri: 505

Acuzații grave aduse viceministrului de interne

7 sep. 2013,, 12:35   Societate
5293 0
Foto : amfostacolo.ro
O nouă bombă informațională a fost aruncată în spațiul mass-media. De data aceasta este o scrisoare deschisă adresată procurorului general și ministrului de interne, care a fost trimisă prin e-mail tuturor mijloacelor de informare în masă din Republica Moldova și semnată de un grup 124 de veterani ai Ministerului Afacerilor Interne din mun. Chişinău şi raioanele Rezina, Criuleni, Anenii Noi şi Căuşeni.

Semnatarii scrisorii afirmă că viceministrul Veaceslav Ceban, fostul șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, ar primi lunar de la foștii săi angajați o taxă de protecție, care variază între 2000 și 10000 de euro. Potrivit scrisorii, angajații DIP sînt impuși să adune aceste sume de la deținuți. În schimb aceștia le permit deținuților să facă trafic de droguri, de țigări, alcool și alte lucruri interzise în penitenciare.

Ceban mai este acuzat și de faptul că ar ține la control toate achizițiile publice ale DIP, activitate din urma căreia se pricopsește cu șpagă, care variază între 10 și 40 la sută din suma achiziției. O altă învinuire gravă constă în faptul că viceministrul ar fi promovat în funcții persoane apropiate care nu corespund cerințelor de angajare și care îl “mulțumesc” generos pentru acest lucru.

Totodată, în scrisoare sînt descrise acțiuni prin care viceministrul protejează gruparea criminală Makena și participă la schemele interlope ale acesteia. Un capitol aparte este consacrat descrierii averii viceministrului și a afacerilor pe care el și familia sa le patronează.

Amintim că, recent, DIP a mai figurat într-un scandal. Este vorba despre сonflictul dintre angajații acestei instituții și prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pîntea.

Toate încercările de a obține vreun răspuns de la serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne au eșuat.

Scrisoarea semnată de 124 veterani
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав