X 
Cutremure stiri: 504

O formațiune politică anunță proteste împotriva privatizării BEM

10 sep. 2013,, 17:08   Societate
2937 2
Foto: psdm.md
Partidul Social Democrat anunță proteste pe marginea privatizării Băncii de Economii. Anunțul a fost făcut pentru NOI.md de către secretarul general al formațiunii politice, Sergiu Coropceanu.

Sergiu Coropceanu susține că în spatele tranzacției privind Banca de Economii se ascunde o înțelegere comună a partidelor de guvernămînt. De asemenea, secretarul PSD nu exclude complicitatea în acest caz a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. ”Faptul că guvernul nu a participat la emisia suplimentară de acţiuni demonstrează o dată în plus că Filat, Lupu, Ghimpu și Hadârcă, conştient şi intenţionat au organizat preluarea băncii.

Este un atac raider organizat pentru împărţirea sferelor de influenţă şi îmbogăţire. Eu cred că, odată cu preluarea frauduloasă a BEM, am putea asista în general la o cădere în întregime a sistemului bancar”, a precizat Sergiu Coropceanu.

În acest sens, secretarul PSD îndeamnă partidele politice din R. Moldova să participe mîine, 11 septembrie, la protestul preconizat pentru ora 14.30 în faţa clădirii guvernului. ”La acțiune vor participa pînă la 50 de persoane din partea fiecărei organizații sau partid politic participant. Avem deja 3 partide și cîteva organizații care au acceptat să ia parte la protest. Menționez că acțiunea nu are ca scop PR-ul politic, ci vrem să ne consolidăm, indiferent de viziunile și apartenența politică, pentru a apăra patrimoniul nostru național”, a subliniat Sergiu Coropceanu.

Amintim că pe agenda de lucru a ședinței cabinetului de miniștri din 11 septembrie a fost inclus un proiect de modificare a legii privind darea în gestiune privată a peste 200 de întreprinderi de stat, printre care și Banca de Economii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав