X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

În Moldova se creează Consiliul Național de Plăţi

11 sep. 2013,, 13:01   Economie
2473 0
Foto: ria.ru
În Republica Moldova va fi creat Consiliul Național de Plăți. Şedinţa constitutivă și semnarea statutului sus-numitului consiliu sînt programate pentru data de 16 septembrie, a fost informat portalul NOI.md de către Banca Națională a Moldovei. La eveniment vor participa reprezentanții conducerii Băncii Naționale, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Asociației Băncilor din Moldova, Centrului de Guvernare Electronică. Preşedintele BNM, Dorin Drăguțanu, va rosti în faţa celor prezenţi un discurs. Consiliul Național de Plăţi este conceput ca un forum profesional pentru consultări la nivel înalt între diferite instituții publice și private pentru a susține funcționarea sigură și stabilă a sistemului de plăți din Republica Moldova.

Consiliul se va asigura ca serviciile de plată din țară să corespundă cererii de pe piață pentru a satisface nevoile utilizatorilor finali. De asemenea, acest forum se va ocupa de promovarea instrumentelor de plată fără numerar sigure şi accesibile, cu caracter inovator. Consiliul Național de Plăţi va fi alcătuit din reprezentanții conducerii de vîrf ai Ministerului de Finanțe, Ministerului Economiei, Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Centrului de Guvernare Electronică, Asociației Băncilor din Moldova, precum și a băncilor și altor prestatori de servicii de plăţi și emitenți de monedă electronică, care deţin licența Băncii Naționale.

Consultaţiile prevăzute în cadrul consiliului sînt menite să contribuie la cooperarea între autorități și participanții pieţii serviciilor de plăţi. Ca urmare, vor apărea inițiative comune legate de implementarea și îmbunătățirea infrastructurii sistemelor de plăți întru stimularea concurenței loiale în acest domeniu. În plus, dialogul la nivel înalt va oferi oportunitatea de a identifica obstacolele existente în actele normative în vigoare, care reglementează piața serviciilor de plăți și sistemelor de decontare. Consiliul Național de Plăţi va elabora recomandările finale ale membrilor pieții locale și va stimula cooperarea între instituțiile naționale și internaționale din sus-numitul domeniu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?