Cutremure stiri: 506

La Ceadîr-Lunga se va discuta despre o posibilă ieșire a Găgăuziei din componența R.Moldova

11 sep. 2013,, 13:47   Societate
3438 1
Foto: gagauzinfo.md
Locuitorii orașului Ceadîr-Lunga vor discuta sîmbătă despre o posibilă ieșire a Găgăuziei din componența Republicii Moldova în cazul în care autoritățile centrale ale țării nu vor respecta drepturile și împuternicirile autonomiei, transmite portalul de știri gagauzinfo.md cu referire la primăria localității.

Adunarea cetățenilor va avea loc pentru executarea rezoluției corespunzătoare a comisiei juridice a Adunării Naționale, în care administrațiilor locale din autonomie li se propune să desfășoare consultări cu locuitorii în privința unei posibile ieșiri a Găgăuziei din componența Republicii Moldova.

Anterior, primarii satelor Congazcic și Cotovskoe, care au discutat pe marginea acestei chestiuni, au fost chemați la interogatoriu la procuratură.

Potrivit publicației, în timpul verii, în Găgăuzia au fost colectate peste șase mii de semnături în sprijinul unui referendum cu privire la posibila retragere a autonomiei din componența Republicii Moldova, dacă autoritățile acesteia nu vor începe să respecte drepturile și împuternicirile autonomiei.

Referendumului urmează a fi supusă și chestiunea privind atitudinea populației găgăuze față de Uniunea Europeană, precum și față de Uniunea Vamală ”Rusia-Belarus-Kazahstan”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав