X 
Cutremure stiri: 504

Opoziţia nu are nicio legătură cu problemele legate de exportul de vin în Rusia

12 sep. 2013,, 12:43   Politică
3735 2
Foto: forum.md
”Opoziţia nu are nicio legătură cu problemele legate de exportul vinurilor moldoveneşti în Rusia”, a declarat, pentru reporterul Agenţiei "Infotag" deputatul din partea Partidului Comuniştilor (PCRM), Mark Tkaciuk. În acest fel el a comentat decizia Rospotrebnadzor-ului cu privire la sistarea importului de vin moldovenesc pe piaţa Rusiei.

El a menţionat că PCRM "niciodată nu a participat şi nu participă la jocurile politice şi geopolitice din jurul Moldovei".

"Unicul nostru partener este alegătorul", a spus el.

"Multă vreme, autorităţile nu au luat în seamă opoziţia, s-au făcut că nici nu existăm, au ignorat interesele a sute de mii de cetăţeni care au votat pentru noi. Acum, cînd se confruntă cu noi probleme, PCRM începe să fie demonizat, se construiesc anumite scheme conspiraţioniste. Guvernanţii trebuie să înceteze chinurile lor, a populaţiei, a funcţionarilor europeni şi, în sfîrşit, să fie organizate alegeri parlamentare anticipate", a spus el.

Tkaciuk consideră că actuala putere, "prin atitudinea sa inadecvată şi imprevizibilă, i-a înrăit pe toţi".

"În Uniunea Europeană, "prietenii" majorităţii aflate la guvernare s-au încîlcit deja în schemele comerciale din Moldova. Care oligarhi de la cine şi ce a furat... Actuala coaliţie trebuie să înceteze să mai prostească lumea şi să plece de la guvernare", a spus Mark Tkaciuk.

Rusia a introdus primul embargo pentru vinurile moldoveneşti pe 26 martie 2006, atunci cînd la putere se afla PCRM. În cele mai acute momente de criză, cînd Moldova exporta aproape 80 % din producţia vinicolă în Rusia, şeful statului de atunci, liderul comuniştilor Vladimir Voronin, declara că Moldova "poate vărsa tot vinul în Nistru, dar nu va ceda în problema transnistreană".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав