Cutremure stiri: 506

Fule a promis să "facă imposibilul" pentru a semna acordul de asociere cu Republica Moldova și Georgia

16 sep. 2013,, 02:25   Politică
6479 13
Foto: i.lb.ua
Comisia Europeană este gata să facă "aproape imposibilul" pentru a semna "cît mai curînd posibil" Acordul de Asociere a R.Moldova și Georgiei cu UE, în cazul în care parafarea acestor acorduri va avea loc la Summit-ul ParteneriatuluiEstic de la Vilnius din noiembrie.

Acest lucru a fost declarat de către comisarul UE pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Stefan Fule, scrie Interfax.

"Dacă vom putea parafa la summit-ul de la Vilnius aceste importante acorduri de asociere cu Georgia și Moldova, Comisia a indicat precis că va face totul pentru o pregătire juridică operativă și traducerea acestor documente, astfel încît acestea să fie semnate înainte de expirarea mandatului său", - a declarat Fule într-un interviu pentru postul de radio "Libertatea".

Potrivit lui, din păcate, în UE pregătirea documentelor de acest tip necesită mai mult timp decît s-ardori. "Dar, în cazul acestor două țări, sîntem gata să facem totul, aproape imposibilul, în scopul de a le prezenta cît mai curînd pentru semnare", - a spus comisarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав