Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Nouă camioane cisternă ale NATO au explodat în sud-vestul Pakistanului

16 sep. 2013,, 12:27   Externe
2351 0
Foto: prosport-ru.tsn.ua
Cel puțin nouă camioane cisternă care transportau carburanți pentru forțele NATO din Afganistan au fost avariate duminică seară în sud-vestul Pakistanului. Unul dintre vehicule a explodat, iar flăcările s-au extins la celelalte camioane.

Explozia s-a produs la Hub, în provincia Balucistan, la aproximativ 45 de kilometri de portul Karachi, unde camioanele s-au aprovizionat cu petrol înainte de a porni spre Afganistan, scrie realitatea.net, citînd Agerpres. Nicio persoană nu și-a pierdut viața în urma exploziei.

Poliţia efectuează o anchetă pentru pentru a stabili dacă a fost vorba despre un accident sau un act terorist. Cauzele producerii exploziei nu au fost încă stabilite.

'Mai întîi a fost o explozie, apoi cel puţin nouă camioane cisternă ale NATO au luat foc. Desfăşurăm o anchetă pentru a stabili cauza exploziei', a declarat Ahmad Nawaz Sheema, un responsabil din cadrul poliţiei regiunii.

În momentul exploziei, camioanele erau parcate, iar șoferii luau masa într-un hotel situat pe marginea drumului.

Transportul peste teritoriul pakistanez al carburanţilor pentru forţele NATO din Afganistan a fost reluat în urmă cu două săptămîni cu măsuri sporite de securitate, după ce a fost suspendat timp de cinci luni din cauza atacurilor repetate asupra convoaielor.

Misiunea forţelor de luptă ale NATO se va încheia în 2014. Pakistanul şi Statele Unite au semnat un acord ce permite transportul carburanţilor pentru misiunea NATO din Afganistan (ISAF) pînă la sfîrşitul anului 2015.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?