X 
Cutremure stiri: 502

Banca Mondială va acorda R. Moldova 570 de milioane de dolari

16 sep. 2013,, 12:05   Economie
2328 0
Foto: antena3.ro
În următorii trei ani, Banca Mondială va acorda Republicii Moldova o finanţare totală în valoare de 570 de milioane de dolari. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk, în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Corman, transmite NOI.md.

Directorul executiv al Băncii Mondiale a specificat că strategia de parteneriat cu R. Moldova va acorda asistenţă țării pe trei piloni principali: sporirea competitivităţii, consolidarea capitalului uman şi diminuarea riscurilor sociale, precum şi protecţia mediului. Totodată, Frank Heemskerk a subliniat că strategia va asigura valorificarea potențialului de dezvoltare economică și de creștere a nivelului de trai.

Igor Corman a exprimat gratitudine pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. „Am încrederea că reformele implementate cu susținerea Băncii Mondiale vor oferi cetățenilor Republicii Moldova rezultate concrete, contribuind la crearea noilor locuri de muncă, la asigurarea securității energetice, la diminuarea riscurilor din agricultură, la sporirea calității în sistemul educațional, respectiv, la ajustarea învățămîntului și formării profesionale la necesitățile pieței forței de muncă”, a declarat oficialul moldovean.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав